Halaman

Sabtu, 3 Januari 2015

SALAM MAULIDUR RASUL S.A.W 1436H/2015M


SALAM MAULIDUR RASUL S.A.W 1436H untuk kali pertama bagi tahun 2015M.

Salam buat semua umat ISLAM di seluruh Dunia, khususnya di Tanah Melayu(Malaysia).

Hari ini merupakan Cuti Umum di Malaysia... kerana Malaysia masih dipimpin oleh BANGSA MELAYU ISLAM yang masih  menjadi Dominan walaupun dikelilingi oleh masyarakat Majmuk.

Dengan kesempatan bercuti ini, janganlah kita semua membiarkan masa berlalu begitu sahaja tanpa merebut ganjaran PAHALA daripada ALLAH SWT, Justeru, marilah kita sama-sama memperbanyakkan Selawat dan Salam Buat Junjungan Besar kita NABI MUHAMMAD SAW.

Sesungguhnya Allah dan Malaikat berselawat ke atas Nabi Muhammad SAW, oleh itu marilah kita semua berselawat ke atas Nabi Muhammad SAW.

Semoga kita semua sentiasa Selamat Sejahtera serta Dirahmati dan Diberkati oleh ALLAH SWT.Dengan ulangtahun Keputeraan Nabi Muhammad SAW pada hari ini, maka bertambah lagi tempoh tahun Nabi SAW meninggalkan kita semua. 


Walaupun zahirnya semakin jauh jarak kehidupan kita pada hari ini dengan Kehidupan Nabi SAW, namun Hakikatnya kita teramat dekat dengan Nabi Muhammad SAW jika kita terus meningkatkan Keimanan dan Ketaqwaan kepada Allah serta Kecintaan kita kepada Nabi SAW dengan Mentaati Segala Perintah Allah dan Rasul SAW serta menjauhi segala Larangan Allah dan Rasul SAW.

Di antaranya adalah marilah kita sama-sama menghayati serta menyampaikan Isi Kandungan Khutbah Terakhir Rasulullah SAW ini kepada keluarga, rakan dan masyarakat kita.

INSYA-ALLAH.Tiada ulasan: